maanantai 25. helmikuuta 2013

Ilmoitusluontoinen juttu

Heitin talvikengät roskikseen, olivat tulleet tiensä päähän (pohja alkoi irrota, tai se mitä pohjasta nyt enää oli jäljellä). Että nyt olis sitten kevään paras alkaa tulla. Ja vauhdilla sittenkin.

ps. Ja ettei joku nyt kuvittele, että meillä kengät on yhden kauden kestävä kertahyödyke, niin ei ole. Meillä kenkiä käytetään niin kauan kuin niitä voi käyttää. Kun vuodenaika vaihtuu, edellisen kauden jälkineet siistitään, täytetään sanomalehdillä ja pakataan  vaatehuoneeseen odottamaan. Parhaassa tapauksessa samat kengät ovat vuosien ja taas vuosien uskollinen kumppani. Tästä esimerkkinä eräät Vagabondin sandaalit. Ne on ostettu minulle vuonna 2004. Mitkään kaunokaiset ne eivät ole, ne ovat sitä sandaalimallia jotka voi vetää jalkaan etelässä, kun lähdetään läheisen saaren tuliperäisille vuorille kiipeilemään, tai kun tarkoitus on marssia joku järjettömän pitkä matka jalkaisin. Tukevat ja käytännölliset. Kengät siirtyivät eläkkeelle edellisvuonna, toimivat äitini siivous/roskien vienti/ kissan ulkoilutus kenkinä nykyään.

Vaikka en muuten ole merkkiuskollinen tyyppi tai arvosta merkkejä juuri ollenkaan, niin ihan tarkoituksella mainitsin kyseisten sandaalien merkin. Minä haluan kengät ostaessani olla varma siitä, että ne palvelevat minua vielä pari vuotta ostohetkestä eteenpäinkin. Tuo valmistaja on ainakin omien käytännön tutkimusteni perusteella lunastanut lupauksensa, kengät ovat (korkean) hintansa arvoiset. Halvatkin kengät kun tulevat kalliiksi, jos joka vuosi pitää ostaa uudet.

2 kommenttia:

  1. Mä olen jalkaongelmien takia kävellyt KOKO talven Salomonin kävelylenkkareilla (ihan normi, ei mitään talvikäyttökamaa) eikä kertaakaan ole ollut varpaat jäässä. Alan pikkuhiljaa ymmärtää teininuorisoa, jotka kulkevat läpi talven 'heppoisissa' kengissä... :) Eli talvikengät eivät sittenkään ole se ihan pakollinen juttu. Ei edes Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo minunkaan "talvikengät" ei kai virallisesti olleet talvikengät. Mutta niissä oli pitävä pohja (aika oleellinen vaunujen kanssa mennessä, ettei vedä vaunut mukanaan liukkaassa alamäessä) ja pohjallisilla sai lisää lämpöä kenkiin.

      Poista