keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ympyrä sulkeutuu

Idea kohtalosta asunnon valinnassa oli huono. Koska kohtalo kettuilee, pakottaa minut tekemään valinnan. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa, joko tämä alue missä nyt asun, tai se missä äitini asuu. Ja kappas, minulle on nyt varattuna molemmista paikoista asunto! Takaisin lähtöpisteessä siis, nyt on oikeasti pakko päättää kumpi on parempi vaihtoehto. Nyt tosin vaikuttaviin tekijöihin on lisätty asuntojan ominaisuuksia.

Asunto 1, alue jolla äitini asuu:

+lasitettu parveke
+uusi jääkaappi-pakastin (yhä muoveissaan siellä odottelee)
+Oikea Keittiö. Kaappitilaa triplasti se mitä täällä, työtasoja, liesituuletin (koko kämppä ei peity käryyn jos paistaa lettuja), tilaa ruokapöydälle, ja tosiaan se pakastin (ja varaston yhteydessä kylmäkellari hilloille yms)
+säilytystilaa riittävästi, vaatehuone plus kaksi isoa kaappia (ja toki varasto)
+ äiti lähellä (hoitoapu yms, mahdollisesti kokopäiväinen hoitaja kun palaan kouluun)
-kulkuyhteydet huonommat
-muutto maksaisi, mahdollisesti tulisi myös hyvin pian ja joutuisin ehkä maksamaan kahta päällekkäistä vuokraa (ja ketä saisin muuttoavuksi? en tiedä)


Asunto 2, tämä nykyinen alue

+edullisempi vuokra
+asunto samassa talossa missä jo asun, muutto olisi helpoin ikinä! Astiat ja tavarat voisi suoraan kantaa täältä toisen kämpän kaappeihin, ei tarvis pakkailla. Sen kun nappaisi syliin ja vähän ajelis hissillä.
+päivähoitomahdollisuudet tällä alueella paremmat, JOS äitini ei pystykään poikasta hoitamaan
+palvelut lähempänä ja pikkuisen paremmat kulkuyhteydet
- säilytystilaa vähemmän (!) kuin nykyisessä yksiössä. Iso vaatehuone vaihtuisi kahteen kaappiin, eli tavaraa pitäisi laittaa menemään (nurinkurista, että muutto isompaan asuntoon tarkoittaisi sitä, ettei ole tilaa yksiöön mahtuville tavaroille)
-Ei erillistä keittiötä eikä pakastinta. Niitä kaipasin, voisi poikasellekin tehdä kerralla ison satsin ruokaa, eikä joka päivä melkein tehdä soseita
-kesä kuluisi pressujen ja rakennustelineiden takana, parveke poissa käytöstä ja kaikki ikkunat peitettynä. Remontti siis tulossa tähän taloon



Minulla särkee pää kaikesta miettimisestä. Tiivistettynä: tällä alueella olisi edullisempaa asua ja pikkusen paremmat yhteydet yms, mutta asunnon ja hoitoavun kannalta tuo toinen on ehdoton. Heitänkö kolikkoa, vai?

6 kommenttia:

  1. Mun silmiin toi Asunto 1 näyttää hyvältä, jos kulkuyhteydet kuitenkin on olemassa. Ja jos äitisi on vielä vakavasti tarjonnut hoitoapuaan, niin sehän on ihan paras vaihtoehto. Jos taas hän ei syystä tai toisesta pystyisikään hoitamaan poikasta, niin mikä on sen jälkeen tilanne. Ei ollenkaan hoitopaikkaa vai hankalien kulkuyhteyksien takana sekin ? Nämä mulle tuli mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon mäkin olen kallistumassa mitä enemmän mietin.

      Jos äiti ei syystä tai toisesta suostuisi/pystyisikään hoitamaan poikaa, olisi päoiväkoti bussimatkan päässä. Ei mahdotonta kuitenkaan. Ja tuolla alueella on myös jotain tuttuja naapureita yms. jotka ainakin hätätapauksessa varmasti auttaisivat.

      Ja ainahan pääsee poiskin, jos kaikki suunnitelmat ihan pieleen menisivät jostain syystä. Sillä koetan helpottaa tätä päätöstä.

      Poista
  2. Mä kans ekan vaihtoehdon kannalla ehdottomasti! Mä ite ainakin olisin onnelisempi siinä asunnossa, luulen. Koska noi päiväkotijutut ja liikenneyhteydet on oikeesti järjestettävissä, kuten sanoit. Sitä koti 2:sta ei kuitenkaan saa järjestelemällä sen ykkösvaihtoehdon veroiseksi! ;)

    Pakko sanoo vielä, että meillä on tien toisella puolella päiväkoti, mut E ei tuu menemään siihen, kun on ikäviä juttuja kyseisestä pk:sta. Mekin sit matkustellaan bussilla kivempaan päiväkotiin, eikä haittaa yhtään! :)

    VastaaPoista
  3. ...pakko lisätä. Nimenomaan tuo, että jos tuntuu liian vaikeelta asua siinä, niin TOTTAKAI sieltä voit muuttaa pois! Kyllä mä sinuna nyt valitseisin sen asunnon ihan vaan sen pelkän asunnon perusteella, kun kaikki muu on järjestely kysymyksiä. Ja vaikka muutto oiskin haastavampi, niin jestas että saa olla tyytyväinen kun kaikki on siellä kivassa kämpässä!

    VastaaPoista
  4. Vaikeita päätöksiä.. Ja siihen kakkoseenhan saa nopsasti kaappitilaa ostamalla vaan jonkun kaapin. Mutta ykkösestä tunnuit munkin mielestä kertovan enempi kivoja asioita. Tsemppiä mietintään. Ei oo helppoa muuttaa mutta sitten kun on muuttanut niin JEE!

    VOi kuulostaa älyttömälle mutta itse pidän muuttamisesta. Jos asuisin lähelläsi niin tulisin apuun.

    VastaaPoista
  5. Janita: Nimenomaan, se asunto itsessään on kuitenkin hyvin merkittävä. Yksin opiskelijana voi kituuttaa melkein missä tahansa kämpässä, mutta lapsen kanssa käytännön asiat (mm. se hehkuttamani kunnollinen keittiö) painavat vaakakupissa ihan erilailla.

    Lisa: Kaappien lisäämistä mäkin harkitsin, sen olis saanut toimimaan säilytystilan osalta varmaan niinkin. Mutta voin nyt paljastaa, että hylkäsin jo tuon toisen vaihtoehdon, eli eiköhän me tuohon ensimmäiseen asuntoon muuteta :)

    VastaaPoista