torstai 10. tammikuuta 2013

Kyllä mun piti laittaa kuvia!

...mutta koska joko a) blogger on poistanut minulta oikeiden ladata kuvia koneeltani tai b) olen liian typerä osatakseni sitä enää (olen todistettavasti tehnyt sen aiemmin), en lataa kuvia ettekä te siis näe niitä. Hah!

Mitään kovin kummoista sanottavaa ei ole. Mikään ei ole ärsyttänyt tarpeeksi, jotta jaksaisin avautua siitä. Väsymys on melkoisen suurta, kiitos lapsen joka ei edelleenkään juuri nuku, paitsi säälittäviä pikkupätkiä, mieluiten nekin vain vaunuissa joita pitää liikutella koko ajan, ulkona. Lapseni muuten alkoi siirtyä maistelemaan oikeaa ruokaa, vaikka olisin mieluusti imettänyt häntä jonnekin hamaan tulevaisuuteen asti ja pitänyt hänet aina pikkuvauvana. Paitsi sen nukkumisjutun osalta voisi vaikka siirtyä johonkin teini-iän "nukun koko päivän jos sopii" -vaiheeseen.

Mummoni kutoo taas mattoja (ei niitä olekaan kuin vasta varasto ja vaatehuone täynnä) ja sisäinen marttani halajaisi myöskin takaisin kangaspuiden ääreen. Olisi pari mattoideaa ja pari liinaideaa, aikaa sen sijaan ei. Tyydyn heiluttelemaan neulepuikkoja, poikasella on kohta jokaiseen eri vaatteeseen sopivat tumput.

ps. Millä estää kananmunien halkeilu keitettäessä? En myönnä uusavuttomuuttani, tämä on jo jotain karmaa tai kohtalon kettuilua, koska ihan sama miten ne munat sinne kattilaan heitän tai varovaisesti lasken, lopputulos on aina sama. Auttakaa miestä mäessä, tahtoisin joskus syödä ehjiä munia!

4 kommenttia:

  1. Laita kananmunien paksuun päähän reikä (neulalla tai veitsen kärjellä kuten minä) ja suolaa keitinveteen. Ei halkea. Meikäläinen laittaa myös munat kylmään veteen, etteivät säikähdä sitä kuumaa ja siksi halkea.

    Toi suola on muuten J.Vuorisen jostain juoppis-kirjasta opittu kikka. ;)

    VastaaPoista
  2. Mä suosittelen myös laittamaan ne munat heti kattilaan, vielä kun vesi on kylmää. ei ole halkeilleen kun ovat lämmenneet siinä veden lämpiämisen mukana. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia! Testaan kylmän veden plus suolan plus pienen reiän (suolaa olen laittanut aiemmin, mutta yksinään se ei ainakaan toiminut) ja palaan raportoimaan miten sujui ;)

    VastaaPoista
  4. Vain yksi halkesi! Sekin siinä vaiheessa, kun sisälmys oli jo liian kypsää valuakseen juurikaan ulospäin. Ei paha, 3/4 säilyi ehjinä.

    VastaaPoista