perjantai 8. maaliskuuta 2013

Aha

-Moi, mulla on tällainen vajaa 8kk lapsi joka nyt viidettä (kuudetta?) päivää kipeänä. Kova kuume laski, mutta vointi muuten mennyt huonompaan suuntaan ja lopettanut syömisen. Tissillä onneksi viihtyy vielä. Niin et voitaisko tulla näytille?

-Ei ole kuumetta siis enää? Ei siellä sitten mitään tulehdusta ole. Seuraile kotona ja jos yleisvointi romahtaa niin viikonloppuna voi mennä päivystykseen.

Siinä hieman lyhennettynä äskeinen puhelu, jonka tarkoitus siis oli saada lääkäriaika poikaselle. Ei saatu, ei ole tarpeeksi kipeä. Ok, minä ymmärrän jotenkin. Mutta voin laittaa vaikka pääni pantiksi, että parhaillaankin siellä odotushuoneessa on vähemmän kipeitä aikuisia odottamassa lääkäriaikaansa. Minäkin olen saanut lääkäriajan pelkän yskän takia, samalle päivälle. Me sitten seuraillaan kotona ja toivotaan parasta. Vituttaa vähän ehkä, ei olisi ollut mitenkään ihan kauhea vaiva heille tsekata poikasen korvat ja kuunnella vaikka keuhkot. Vituttaa oikeastaan todella paljonkin, mitä enemmän asiaa ajattelen ja mietin vaikka sitä, miten eräskin tuttu sai samaiseen terveyskeskukseen ajan samalle päivälle ihan sillä syyllä, että kuulemma ahdisti niin paljon ettei voinut mennä kouluun. Kyllä löytyi heti aikoja. No onhan se nyt vähän nurinkurista.

2 kommenttia:

  1. Soita uudestaan terveyskeskukseen. Oma lapseni oli kipeänä ja olo meni huonommaksi. Terveyskeskuksesta ei annettu aikaa, vaan käskettiin jatkamaan tilanteen seuraamista kotosalla. Puhelun jälkeen minulla kiehahti sen verran kovaa, että päätin soittaa vielä uudestaan ja vaatia sitä aikaa vaikka väkisin. Toisella kerralla oli puhelimen päässä toinen hoitaja, joka oli todella ihmeissään, ettei meille oltu annettu aikaa. Hän pisti meille samantien lääkäriajan samalle päivälle. Joskus kannattaa kuunnella itseään ja pistää kova kovaa vasten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me marssittiin yksityiselle. Ja kappas, tulehdus löytyi molemmista korvista ja lisäksi keuhkoputkentulehdus. Sapettaa niin ettei ole sanoja. Mä palaan asiaan terveyskeskuksen kanssa ensi viikolla, kirjallisesti. Koska jos vain soitan niin se kuitataan parilla pahoittelulla eikä siitä jää mitään jälkeä mihinkään.

      Koska ei se nyt jumankauta voi olla niin, että vasta kun lapsen yleisvointi on todella huono (kyselivät puhelimessa multa onko lapsi niin väsynyt ettei jaksa olla hereillä ollenkaan tai veltto tms) pääsee tavalliselle lääkärille. Jos mun lapsi menee veltoksi enkä saa sitä pysymään hereillä, niin mä soitan ambulanssin enkä ala varailemaan aikaa terveyskeskukseen.

      Poista