sunnuntai 5. elokuuta 2012

Asioita jotka olen oppinut/selvittänyt/todennut viimeisen 9 kuukauden aikana

-Nännilävistykset ja imetys -> ei estä imetystä. Lävistykset siis toki poistin jo aikoja sitten raskauden alussa, mutta hyvin näyttää pelittävän lävistetyt tissitkin. En tosin tiedä mikä toimintavalmius niillä olisi jollei niitä koskaan olisi lävistetty, mutta liekö sillä väliä, kun toimii erinomaisesti nytkin.

-Kaikki hypetys siitä mitä vauva tarvitsee EHDOTTOMASTI on suurimmaksi osaksi turhaa. Vauva tarvitsee ravintoa (tissit, jos mahd.), vaatetta ja vaipat. Mahdollisesti kulkuvälineen jossa saa kätevästi kuljetettua paikasta A paikkaan B ja C. Älkää hyvät ihmiset lukeko niitä vauvantarvikkeiden tuoteselostuksia joissa kerrotaan, miten VAIN tämä tavara tai tuote on tarpeeksi ergonominen/anatomisesti muotoiltu/selkää tukeva/tarpeeksi ravitseva/iholle paras jne jne jne. Sitä sekoaa! Luottakaa maalaisjärkeen ja säästäkää rahanne oikeasti tarpeellisiin juttuihin. (koska nuo tuotteet poikkeuksetta maksavat maltaita) Nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että jos et tiennyt tarvitsevasi jotain erikoiselta kuulostavaa juttua, todennäköisesti et sitä tarvitse.

-Yksin oleminen vauvan kanssa ei ole mitenkään ylitsepääsemättömän rankkaa. Pitää osata priorisoida joitain asioita, eli kun lapsi nukahtaa ja tekemistä olisi paljon ja syödäkin pitäisi, täytyy asiat laittaa tärkeysjärjestykseen ja toimia tehokkaasti. Voileivät ensimmäisenä valmiiksi (jos huuto yllättääkin, voi niitä syödä yhdellä kädellä samalla kun lohduttaa huutavaa lapsukaista), tiskit likoamaan ja pyykkikone päälle. Melkein kaikki muu paitsi oma syöminen voi odottaa huomiseen, siitä on hyvä lähteä.

-Ei-suomalaistaustaiset miehet ovat kohteliaimpia/huomaavaisimpia raskaana olevia ja vaunujen kanssa liikkuvia kohtaan. (siis maahanmuuttajat yms) Ovet avataan ja istumapaikka vapautuu heti. Suomalainen nainen on julmin, ovet vaan lävähtelevät päin naamaa ja tuhistaan vihaisena kun olen "tiellä" vaunujen kanssa.

-TV:stä tulee uskomattoman paljon paskaa. Ei liene yllätys kenellekään, mutten tajunnut sitä ennen näitä imetyshetkiä jotka sopivat hyvin tv:n tuijotteluun. Tv taitaa jatkossakin siis pysyä meillä suljettuna.


(tästä muuten näyttää nyt väliaikaisesti muodostuvan aika vauvatäyteinen blogi, koettakaa kestää, palaan muihinkin aiheisiin taas kun arki alkaa rytmittyä muutenkin kuin tissi-vaippa-tissi-unet-tissi-vaippa -muottiin)

3 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta että maahanmuuttajataustaiset miehet ovat hyvin kohteliaita meitä äiti-ihmisiä kohtaan. No muitakin kyllä on tullut huomattua aijemmin! :) Meikäkin ähelsi vaunujen kanssa ihan super pitkää rappustasannetta ylöspäin huonosti ja heti kuului takaani "Can I helpp you? It's dangerous for your baby." Aww.

  Loistavaa kuulla että teillä sujuu meininki. Ite oon laiskistunut niin että jos on hetki aikaa (Kun vauva nukkuu) Niin makaan vaan sohvalla. Meillä ei tosin ole digiboxia mutta onneksi on katsomo.fi :D Imetys on tylsääää.

  Vauvat eivät todellakana tarvi vielä pieninä paljon mtn. Turhaa hifistelyä monetkin jutut. meilläkin nenänniistäjästä ei oo apuja ei mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis en mä koko aikaa täällä heilu siivoamassa ja tekemässä jotain "hyödyllistä" kun vauva nukkuu, osaan kyllä ihan kiitettävän hyvin myös mm. maata läppärin kanssa sängyssä. Että ei pidä kuvitella, että olen joku super ihminen enkä laiskottele ollenkaan:D Tuo hetkittäinen tehokkuus nimenomaan mahdollistaa laiskottelun muina aikoina.

   Niin ja imetys on aika tylsäääää.

   Poista
 2. Tulispa minuunkin edes hitusen sitä hetkittäistä tehokkuutta.. Hohoho. Nyt on pakko siivota tänään/huomenna koska pappi tulee keskiviikkona käymään. Nolottaa kun vieraat ihmiset näkee tämän kaaoksen. Mutta kun ei yhtään jaksaisi. :D

  VastaaPoista