keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Arvatkaa kuka?

Minä en vain ymmärrä, en y m m ä r r ä .

Miljoona kysymystä. Miten hänen äitinsä liittyy tähän asiaan yhtään mitenkään? Eikö hän kykene ajattelemaan itsenäisesti mitään? Eikö hän juuri ole se, joka tietää mitä/miksi tapahtui? Ja koska ei kuulemma ymmärrä eikä tiedä, niin miten se on mahdollista? Miksi meidän pitäisi tavata jollei halua tavata jälkikasvuaan? Mitä puhuttavaa meillä siinä tapauksessa on?

Ulospäin olen viilipytty. Olen yllättynyt omasta rauhallisuudestani. Yhden ainoan kerran oli pakko kommentoida hänen huonosti peiteltyihin syytöksiinsä, että ehkä tässä asiassa oli muitakin osapuolia kuin minä, että hän lienee yhtälailla osallinen ihan kaikkeen tapahtuneeseen.

No, ei siitä sen enempää. Pidän loput ajatukset ominani.

ps. Lapsi on huomaamattani kasvattanut suuhunsa viimeisetkin hampaansa. Piti moneen kertaan laskea, ja niin se on, 20 yksikköä niitä siellä on. Minua epäiltiin, kun jokin aika takaperin kerroin lapsen tekevän viimeisiä poskihampaitaan, eivät ne vielä voi tulla, sitten lähempänä kolmea vuotta vasta. Ja siellä ne nyt silti ovat, ihan "täysikasvuisen" näköisinä jopa, eli hyvän tovin ovat ilmeisesti jo olleet.

Lapsi on myös jo hyvän tovin hoitanut kaikki ruokailut itsenäisesti, puurot ja jogurtit mukaan lukien. Enää ei vetelinkään syötävä valu pitkin pöytää ja rinnuksia, vaan lusikka pysyy oikein päin suuhun asti. Muutenkin kehitys on ollut huikeaa. Lapsi oppii kerran näyttämällä asioita, osaa pyydettäessä tehdä melkein mitä vain (paitsi puhua), käskystä kierii ja tekee kuperkeikkoja, hakee ja vie paikoilleen tavaroita tai pukeekin joiltain osin itse(pipot, kengät, hanskat). Omatoimisuus on välillä jopa ärsyttävän aktiivista. Mm. suihkuun halutessaan menee kylppäriin, nappaa mukaansa kylpytakin (jos se on ollut kuivamassa eteisessä), rullaa kylppärin maton pois tieltä, laittaa liukuesteen paikoilleen ja alkaa riisua. Ärsyttävää tässä on se, että tekee tuota silloinkin kun ei todellakaan olla menossa sinne suihkuun. Ja siitähän seuraa sitten vuosisadan kestävä raivari, kun puolialastoman lapsen raahaa pois sieltä kylppäristä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti