maanantai 24. kesäkuuta 2013

Tästä olen paasannut ennenkin

Mutta kun eivät nämä uudenkaan asuinpaikan naapurit osaa lajitella jätteitään! Hitto soikoon. Tosissani mietin jonkinlaisten vittuiluohjetaulujen kyhäämistä tuonne roskiskatokseen.

Pitsalaatikko on tehty... entten tentten, paperista vai pahvista? Kokeile paperista pitsalaatikkoa kerran, niin jatkossa tiedät etteivät ne laatikot taida kuulua lehtiroskien sekaan.

Hey c'mon, heitit sitten lehtesi MUOVIpussissa lehtiroskikseen. Vituttaako yhtään, että ihan turhaan näit vaivaa ja keräsit ne erikseen, kun sitten heität muovit ja paperit samaan astiaan?

Niin että et sitten tosissaan erota lasia ja metallia?? Tee kotitesti: heitä lajittelun kohteena oleva esine/roska seinään. Jos se menee sirpaleiksi, se kuuluu lasiin. Jos se säilyy ehjänä, se on todennäköisemmin metallia.

Tuntuu taas turhalta kaikki omat ponnistelut, kun tyypit heittelevät jätteensä tuonne miten sattuu. Rupean kohta kyyläämään kuka tuota tekee, minulla on aikaa ja olen tarpeeksi neuroottinen sellaiseen puuhaan.

Mutta siis naapuruston ylivoimaisesti käsittämättömin tyyppi on se, joka vaivautuu kyllä avaamaan roskiskatoksen lukollisen oven, mutta ei enää jäteastian kantta, vaan viskaa sen roskapussinsa siihen jäteastian viereen. Ei voi syyttää pelkästä laiskuudesta, kuitenkin kaivaa avaimen taskustaan ja tuo roskat katokseen, mutta miksi, voi hyvä luoja miksi sitä pussia ei voi viskata sinne mihin se kuuluu? Loppuu käsityskyky minulta.

Kuva lainattu täältä

Rauli Badding Somerjoki sen jo aikanaan sanoikin (tai no lauloi):

 
"Sillä maailma hukkuu paskaan
me vain luemme lehtiä
Pitäis nopsaan laulaa rastaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti