lauantai 11. toukokuuta 2013

Hälsans Kök - Kiireisen kotiäidin pelastus

Alkuun pieni tunnustus: Minä, joka liputan luomuruuan ja itse tehdyn sapuskan puolesta, sorrun valitettavan usein korvaamaan oman ateriani pelkällä leivällä, pahimmassa tapauksessa karkilla. Tähän asti olen ollut sitä mieltä, että einekset ovat pahasta ja jollen kerkeä kokkaamaan, on valmiita ruokia parempui vaihtoehto jättää ateria välistä ja korvata se irtokarkeilla tai viidellä leipäpalalla. Älytöntä toimintaa, tiedetään. Einekset vain ovat olleet meidän taloudessa kiellettyjen aineiden listalla, niitä ei kynnyksen yli ole lupa kantaa.

Siksipä Buzzadorin kampanja Hälsans Köketin pakasteista osui aika sopivaan saumaan. Sain hyvän (teko)syyn kerrankin kokeilla valmiita/puolivalmiita tuotteita ruuanlaitossa. Ohjeistuksen mukaan marssin kauppaan ja keräsin koriin seuraavat tuotteet: kasvispihvit, kasvismureke, kasvispyörykät, falafelpyörykät ja seesaminuggetit. Testailun aloitin heti kauppareissun jälkeen, kun nälkä kiljui vatsassa (ei ollut se ärsyttävä pikkunälkä, oli karjuva jättinälkä) eikä edes eilisiä ruuantähteitä ollut. Kasvismureke vaikutti näppärältä aloitukselta, se siis on jauhelihan tyylistä rakenteeltaan, käyttövalmista eli riittää, kun lisää ruokaan ja antaa lämmetä. Niinpä pyöräytin nopean pastakastikkeen johon kippasin kasismurekkeen, lisänä täysjyväpastaa ja tuoreita yrttejä. Ensivaikutelma maistamisen jälkeen oli aika huikea, olisi varmasti mennyt täydestä lihansyöjällekin tuo tavara! Erittäin täyttävää ja maukasta siis.

Täyttävyyden ja "lihaisuuden" koin jopa melkein ongelmaksi kasvispihvien kohdalla. Itse olen lihansyönnin lopettanut/vähentänyt ihan minimiin paljolti jo ihan senkin takia, että en pidä siitä miltä se maistuu ja tuntuu suussa. (Oikeastaan vasta vuosia kasvisruokavalioon siirtymisen jälkeen tuli  mukaan ekologiset syyt, lihan tuotanto kuluttaa ihan liikaa luonnonvaroja siihen nähden mitä siitä saatava hyöty on.) Nuo pihvit nimittäin olivat hyvinkin tuhtia tavaraa, lihaisia jopa, joten vähän tökki minulla. Hyviä toki, mutta taidan itse jättää ne jatkossa sinne pakastealtaaseen ja napata mukaan mieluummin vaikka seesaminuggetteja joihin ihastuin täysin. Ne ovat rakenteeltaan ja maultaan hyvin samankailtaisia kuin kananuggetit tai muut vastaavat. Huippuahan tässä on se, että sen kanajauhemössön, nahkojen ja muun moskan (kyllä, minusta ne ovat iljettävää ruokaa) sijaan nuo sisältävät parempia raaka-aineita, joten noita voisi hyvillämielin tarjoilla lapsellekin välipalana/aterian osana.

Kuva lainattu http://www.halsanskok.fi/

Falafelpyörykät ja kasvispyörykät söin aikalailla sellaisinaan, lisukkeena kermaviilipohjainen kastike ja mitä milloinkin (perunaa, uunikasviksia, salaattia jne). Ihan tarkoituksella jätin suuremmat kikkailut sikseen ja pidin ateriat yksinkertaisina - näin koin saavani parhaan käsityksen siitä miltä itse tuote maistuu.

Jatkossa meidän pakastimesta tulee löytymään ainakin tuota kasvismureketta. Nakkaan romukoppaan kielteisyyteni eineksiä kohtaan ja yritän jatkossa leivän ja karkin mussuttamisen sijaan syödä ihan oikeaa ruokaa, koska (pakko myöntää), onhan se todellisuudessa miljoona kertaa parempi vaihtoehto kuin lisäainapommi-irtokarkit. Hälsans Köketin tuotteet ovat myös ravintoarvoiltaan loistavia, varsinkin minulle jonka päivittäinen proteiininsaanti on välillä ihan naurettavan vähäistä.

 Tästedes siis, jos kuulette minun valittavan ettei ole aikaa laittaa ruokaa, niin muistuttakaa minua tästä postauksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti