maanantai 22. huhtikuuta 2013

Oma aktiivisuus ratkaisee?

Joissain asioissa olen sinisilmäinen. Kunnes tajuan, että hommat eivät hoidukaan itsestään kuten luvataan, vaan minun pitää itse olla se aktiivinen osapuoli joka niin sanotusti laittaa liikettä niveliin.

Tein muuttoilmoituksen jo viikkoja ennen muuttoa. Tarkistin sieltä täältä ja tuolta minne kaikkialle osoitteeni automaattisesti päivittyy ja mihin minun itse on se ilmoitettava. Luottavaisin mielin uudessa kodissa odottelin lehtiä, joiden nettisivujen mukaan osoitteenmuutokseni päivittyy heille automaattisesti. Ja pah, kuinkas sitten kävikään. Vasta 1,5kk muuton jälkeen tajusin, että lehtiä ei näy. Pari numeroa ehti tulla postin kääntäminä uuteen osoitteeseen, loput jäivät saamatta. Asiakaspalveluun näpytelty viesti ja siihen saatu vastaus kertoivat, että "uuden osoitteen pitäisi päivittyä meille, ei nyt olekaan päivittynyt, tilaa jälkilähetyksenä puuttuvat lehdet". No minäpä tilaan, mutta pikkusen ketuttaa. Heräsi kyllä pari kysymystä, niinkun esimerkiksi, että miksi siellä lukee osoitteen automaattisesti päivittyvän, jollei se ole ihan varmaa?

Vanhan asunnon takuuvuokran kanssa oli vähän sama juttu. Odottelin ja odottelin, ei kuulu rahoja eikä mitään yhteydenottoa aiheeseen liittyen. Sähköpostiin vastaaminenkin kesti, kunnes vastaus tuli. Se oli tyyliä "hyvä kun otit yhteyttä, oli päässyt unohtumaan, laitetaan tulemaan rahat".  Eikä edes ole kyse yksityisestä vuokranantajasta (jonka voisi helposti olettaa noin vain unohtavan tai "unohtavan" maksaa vuokravakuuden takaisin), vaan ihan isosta ja julkisesta tahosta joka asuntoja vuokraa. Yllättäen tästäkin herää kysymyksiä, kuten että eikö niillä ole mitään systeemiä miten makselevat takuuvuokria takaisin? Että onko kiinni vaan siitä, sattuuko joku muistamaan asian? Luulisi, että noinkin isolla taholla olisi joku rutiini noiden asioiden hoitamiselle.

Voin kiittää onneani ollessani suht täyspäinen ja kykenevä huolehtimaan näistä asioista. Vähän kauhistuttaa, että miten käy niille jotka eivät tajua/osaa/pysty kyselemään heille kuuluvien rahojen yms. perään? Monenko lehdet jäävät saamatta ja takuuvuokran palautus "unohtuu"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti