lauantai 14. tammikuuta 2012

Ne pari ylimääräistä minuuttia pelastaisivat monelta pieneltä katastrofilta

Jos viitsisi kiireen/väsymyksen/laiskuuden iskiessä tehdä pari ylimääräistä tarkistusta, tai tehdä jonkun asian kunnolla loppuun, säästyisi monelta murheelta. Pari hyvin konkreettista esimerkkiä tältä viikolta:

1) Tarkista pyykit ennen koneeseen heittämistä. Ei nenäliinoja/kyniä/muuta pientä sälää taskuissa, ei sitä ainutta valkoista paitaa (mistä satun pitämään, en pidä vaaleista vaatteista noin yleisesti) tummien pyykkien joukossa, eikä lempparivillasukkia 60C pesuun menossa.  Lopputulos ennalta-arvattava. Eniten sapettaa nuo villasukat. Ennen polveen asti ylettyvät varret ylettyvät nyt ehkä nippanappa puoleenväliin pohjetta, en tiedä tarkalleen koska sovittaminen ei uuden, noin 3 numeroa pienemmän koon takia ole mahdollista.

2) Pakkaa se kauppakassi (kiiressäkin) jotenkin järkevästi, niinkuin äiti joskus neuvoi. Raskaat alimmaksi, helposti lytistyvät tai rikkoutuvat päällimmäiseksi. Melkein aloin itkemään, kun kuumeisena raahaudun lääkäristä kaupan kautta kotiin, mielessä lohdutukseksi ostettu marjarahka ja viinirypäleet. Siellä lilluivat rypäleet tyytyväisenä kassin pohjalla rahkakuorrutteessaan kotiin päästyäni.

3) Älä jätä kissan suosikki-raksupussia auki keittiön pöydälle yöksi. Tiedätte miksi.

Minusta on lisäksi tullut vanha ja mukavuudenhaluinen. Yhtään ei hävettänyt lähteä kaupungille uudessa ulkoilupuvussa, meikittä ja käytännöllisissä talvikengissä. Melkein hävettää näin jälkikäteen, mutta vain melkein, koska se reissu oli juuri niin mukava ja kätevä oikeasta vaatetuksesta johtuen kuin vain voi kuvitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti