keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Asioita joista pidän


·         Hetken aikaa laukussa matkanneet eväsleivät. Tiedän, että monen mielestä hieman löllöksi muuttunut juusto ja mahdollisesti kasvisten nesteistä vettynyt leipä on kauhistus, mutta minä jostain kummasta syystä olen hyvin tykästynyt tuohon leivän kokemaan muutokseen

·         Ruisleipä valkohomejuuston ja vadelmahillon kera (kun kerran nyt leivästä aloin puhua, niin jatketaan samalla linjalla). Keksin tämän yhdistelmän kerran humala/laskuhumala/krapula – tilassa eräällä pitkällä ja sekavalla mökkireissulla. Aamun valjetessa oli nälkä ja väsy, jääkaapissa oli mitä erinäisimpiä aineksia muttei oikein mitään yhdistelykelpoista. Niinpä valitsin nämä ainekset ihan vaan mieltymysteni perusteella ja edelleen se toimii. Toimii myös pelkästään juuston ja hillon kera, leipä ei välttämätön.

·         Sytytetyn/sammutetun tulitikun tuoksu

·         Bensan tuoksu. Aah, muistan lapsuudesta, kun isän kyydissä aina huoltoasemalla tankatessa oli pakko saada veivata ikkuna auki ja vetää keuhkoihin tuota huumaavaa tuoksua. Tämä on ehkä ainut syy, miksi kaipaan yksityisautoilua. Kuka ottaisi minut mukaansa tankkausreissulle?

·         Pyykkien pesu käsin. Terapeuttista. Omaan kotiin muutettuani pesin pitkään kaikki pyykit (lakanoita ym. lukuun ottamatta) käsin. Yhden ihmisen taloudessa ei myöskään työmäärä ollut valtaisa. Nykyään pesen käsin tietyt vaatteet joita en viitsi heittää koneeseen ja satunnaisesti sellaisia, jotka haluan takaisin käyttöön pian enkä halua pestä vajaita koneellisia.

·         Kakku-/muffinssi-/leivos-/melkeinmikätahansamakea taikina. Voisin tehdä taikinan ihan vain taikinan itsensä takia, koskaan lykkäämättä tuotosta uuniin. Se olisi kuitenkin vähän outoa ja kokisin morkkista (kuka aikuinen muka söisi kulhollisen taikinaa?), joten tyydyn aina leipoessa säästämään pienen osan taikinasta herkutteluun. Myös kissani arvostaa tätä, kuten myös lapseni. Selkeästi olemme samaa perhettä, kun taikinakulhon ympärille muodostuu ruuhkaa jo heti leipomisen alkumetreillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti