lauantai 31. elokuuta 2013

Se on loppu ny

Edellisen postauksen jälkeen tajusin, että tää on ihan hanurista. Meidän nykyinen imetysmeininki siis. Tästä rohkaistuneena päätin lopettaa koko imetystoiminnan kertarysäyksellä. Varauduin vuorokausien protesti-itkuihin ja kaikkeen kamaluuteen mitä nyt voi seurata, kun jotain lapselle todella tärkeää yhtäkkiä viedään pois. Ja mitä vielä! Tyyppi unohti minun tissini samantien, kun minä lopetin niiden tarjoamisen.

Tähän mennessä lapsi ei ollut koskaan nukahtanut ilman suuhunsa tyrkättyä tissiä. Nyt vein lapsen sänkyyn ja sinne se nukahti aikansa myltättyään. Ihan tyytyväisenä, ihan kuin olisi aina niin tehnyt. Melkein kuin julmaa pilaa kohtalolta kaikki tämä helppous! Tätä kun edelsi se kaoottinen nukunvaintissisuussa-kausi jota edelsi herääntuhatkertaajavaadintissiä-kausi jota ennen oli ollut jälleen tällainen nukunvaintissisuussa-kausi jne. Edelleen poikanen heräilee öisin paljon, mutta sentään ne väliajat saan nukkua miten huvittaa eikä tarvitse taiteilla itseään asentoihin joissa voi imettää taukoamatta läpi yön, sillä yhtäkään hyvää sellaista asentoa ei ole. Jompikumpi kärsii aina, imetys tai oma nukkuminen. Yleensä se jälkimmäinen.

Jos yöherätykset vielä saisi alle viiteen per yö, niin tämä elämähän olisi jo yhtä juhlaa!

ps. Tiesittekö, että jääkaapin perälle unohtuneen kurkun poistaminen sieltä jääkaapista (noin 1,5kk unohtumisen jälkeen) on ihan mahdotonta. Se on löllö pötkö, mistään ei saa otetta ja mössö vaan leviää ympäriinsä, muovikääreestä huolimatta. Opetus: siivoa jääkaappi useammin.



2 kommenttia:

  1. Sinäkin vihdoin uskalsit lopettaa imetyksen. Hurjan hieno päätös oman jaksamisesi kannalta varmasti! :) Mulal teki todella tiukkaa ja itseasiassa vieläkin näin 3kk imetyksen poisjättämisen jälkeen tuntuisi edelleen luonnolliselta pistää Ketulle tissiä suuhun. Itseasiassa maito nousi hiukan minuun takaisin kun oleskelin siskopuoleni vauvan kanssa.. Kettu taisi myös haistaa sen koska hän leikitteli tisseilläni ihan erillälailla kuin koskaan. Ja KOETTI OTTAA TISSIN SUUHUNSA! Ou mai.

    Toivon todellakin että sinä saisit vihdoin alkaa nukkua paremmin. Mehän jätettin tissin jätön myötä myös koko yösyöttäminenkin aika kerralla pois. Tuhdimpaa iltapalaa vaan. EIkä mennyt montaakaan päivää kun hän alkoi nukkua siihen aamu viiteen saakka. :)

    Tsemppiä! <3

    (Ja kurkku jutun voin arvata, pelkkä siivukin jämähtää niin tiukasti pöytäänkin. )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täynnä sitä imetysrumbaa ja suorastaan leikkimistä/pelleilyä mikä tätä päätöstä edelsi. Tuntuu, että samalla kun jäi imetys niin jäi moni turha kitinäkin (ennen kitisi tissin perään, vaikkei sitä varsinaisesti olisi tarvinnut, kunhan vaan tahtoi kitistä sen perään).

      Mutta pakko myöntää, että pariin otteeseen olen aamuyöllä/aamulla sortunut ja näin saanut hieman lisää uniaikaa. Eipä nuo muutamat kerrat näytä tosin lopetusta muuten haitanneen, joten olkoon. Minäkin kyllä voisin hyvin edelleen muuten imettää, mutta koska se meno tosiaan oli niin järjetöntä niin parepi näin.

      Poista