keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Läskiahdistus

Väsynyt päivä. V Ä S Y N Y T . Töissä jaksoin tsempata sen 5 vaivaista tuntia, jonka jälkeen laahasin jalkani kotiin tervehtimään syvästi loukkaantunutta kissaani, joka ei yksinolosta pahemmin perusta. Vaikka jalat ja takapuoli tuntuivat painavan miljoona kiloa, päätin napata kissan kainaloon (hihnan päähän kiinnitettynä toki) ja painua ulos. Keväinen ulkoiluyritys muuttui tramaattiseksi seikkailuksi molemmille osapuolille. Heti ulko-ovelta ulos päästyämme ryntää jostain nurkan takaa saksanpaimenkoira, kissa sekoaa ja kiipeää paniikissa takkiani pitkin olkapäälleni ja osittain naamassani kynsillään roikkuen sähisee karvat pystyssä tälle uudelle tuttavuudelle. Koiran omistaja ähisee ja koettaa pitää koiraansa jotenkin ruodussa, kun minä naama vertavuotavana ja sähisevä kissa olkapäällä luikin pois paikalta. Mahdoimme taas olla näky. Kivat taisteluarvet tuosta matkasta nyt muistona!

 Eilen oli neuvola pitkästä aikaa. Ja se paino, paino, paino. Tuli sanomista, eikä lohduttanut yhtään, kun terveydenhoitaja vielä vertasi miten "joillainhan tässä vaiheessa on tullut vasta se 2kg". Kiitos kannustuksesta, meikä on kerännyt siihen päälle vielä 6kg lisää. (Vaikka minusta se th:n mainostama 2kg kuulostaa aika pieneltä, kuitenkin ollaan jo rv24 enkä minä nyt mitenkään aivan valtava ole.) Pyhällä hengelläkö tässä pitäisi elää, ettei paino nouse? Olen aina ollut sellainen "syön mitä huvittaa ei näy missään vois syödä vähän lisää vielä" ja pysynyt hoikkana. Nyt, vaikka makea uppoaa huonosti ja perusruokavalio on mielestäni kunnossa, kertyy kiloja ihan huomaamattani. Pitäisi tsempata ja unohtaa ne loputkin herkut,en halua esimerkiksi tämän kokoista vauvaa .

Tuo painon kommentointi horjuttaa vahvasti sitä hiljalleen alkanutta hyväksyntää tätä muuttuvaa kehoani kohtaan. Entisenä (nykyisenä? ikuisena?) syömisongelmaisena ei ole helppo katsoa peiliin ja nähdä muotojen ja kurvien muuttuvan, lähinnä lisääntyvän, ja yrittää olla asiasta iloinen. Alkuraskaus oli suorastaan helvetillistä. Olisin halunnut tehdä sen mitä aina ennen kropan alkaessa ahdistaa, päästää irti kaikista itsehillinnän rippeistä ja antaa kieroutuneiden syömistottumusten ja rituaalien viedä mennessään. Juoda päivälliseksi lonkeroa ja nukkua nälän ohi, paastota ja ahmia ja oksennella. Kunnioitan sisälläni kasvavaa elämää liikaa, jotta olisin lähtenyt tuohon peliin mukaan, ja tässä on se tulos nyt. Liikaa kiloja. Koetan unohtaa ikävät sanat ja omat epäilykseni, uskoa siihen että kroppa tietää mitä tekee, sen työ on arvokasta ja minun täytyy pitää siitä huolta, se huolehtii lapsestani.

3 kommenttia:

 1. Tuo on maailman perseily hommaa että ne neuvolan emännät alkaa vittuilla jostain painon noususta! Siis pitäähän meidän odottavien ihmisen syödä. Kiakissa oppaissakin sanotaan että kroppa tulee muuttumaan plaaplapalaa ole tytytyväinen itseesi plaplaa ja nauti raskausajastasi. Pistää niin vihaksi että ihminen jonka kuuluisi tukea sinua raskauden aikana valittaakin tuollaisesta.

  >:( Itelläkin tullut painoa lisää ja aina jaksavat valittaa. AINA! Oma äitikin.. Mutta se nyt eli pelkillä kasviksilla ja liikunnalla minua odottaessani. Ei ihmekkään että jäin näin lyhyeksi.

  VastaaPoista
 2. "Mutta se nyt eli pelkillä kasviksilla ja liikunnalla minua odottaessani. Ei ihmekkään että jäin näin lyhyeksi."
  :DD SEhän selitääkin paljon! Ei ihme, että musta ja veljestäni (kaksosisa olemme siis) tuli tällaisia hujoppeja (minä 176cm, veli jotain enemmän en muista miten pitkä) kun meidän äidille on aina ruoka maistunut :D

  Siis tiedänhän minä, ettei se tolkuton painon nousu ole hyväksi, ei minulle eikä lapselle, mutta vois siitä SILTI olla tekemättä ihan niin suurta numeroa... Kun tuntuu, että kaikki muut asiat neuvolassa ohitetaan vaan pikaisesti vilkaisemalla tai olankohautuksella, mutta painon kohdalla jäädään siihen aiheeseen junnaamaan.

  VastaaPoista
 3. Joo paino tuntuu olevan se ainut asia mihin he tuntuvat kiinnittävän huomiota. Entä kaikki muut asiat? .. No ei niistä kerkeä jutella kun on kiire kiire aina niin kova kiire. :D Niimpä niin taas.

  Omaa äitiäkin siis neuvolasta neuvottiin syömään vain kasviksia ja liikkumaan (ihan hulluna) ettei paino nousisi. Ja sehän ei sitten noussut ja äippä joutui käymään joka viikko ultrattavana koska maha ei vaan kasvanaut yhtään. Omalla kohdallani kyseistä ongelmaa ei ole.

  Sain eilen taas jonkun ruokaoppaan neuvolasta (poikkis haki mulle lisää pistely välineitä kun en itse ehhtinyt) ja neuvon että hedelmiä ei tule syödä. Great! Not.

  Hei muutes, meitsin blogissa olis sulle tunnustuksia koska tykkään sun blogista ja susta! :)

  VastaaPoista