torstai 7. helmikuuta 2013

Kantapään kautta

Tietyt asiat hoidetaan aina tietyllä tavalla tietystä syystä. Käytännön testien perusteella voin kertoa mm.

- miksi maalipurkissa lukee "sekoita" eikä "ravista" (Ei, ne pienet ilmakuplat eivät itsestään katoa maalin kuivuessa)
-miksi kauppalista kannattaa laittaa paperille eikä päähän (kolme kauppareissua tänään)
-miksi kannattaa hoitaa yksi työvaihe kerrallaan loppuun eikä kaikkia yhtä aikaa vuorotellen (kakkupohja nro2 uunissa, ensimmäinen jäi ilman korppujauhoja, vuoka siis, tuli kymmenen osainen kakkupohja)

Vanhenin alkuviikosta vuodella, ihan yhdessä päivässä, humps vain ja tuli vuosi lisää. Lahjomuksia ei näkynyt, en ole tainnut olla tarpeeksi kiltti. Vai päteekö se kiltteysjuttu vain jouluun? No oli miten oli, jokin meni selkeästi vikaan tälläkin kertaa.

ps. Varasin kirjastosta E. Valtaojan laatiman teoksen Kaiken käsikirja. Itse hän kuvailee kirjaa näin:

  "Mitä teemme kaikella tiedolla? Parempaa maailmaa. Meille ei ole enää sijaa maailmassa, josta tulimme tiedon portit ovat avautuneet eikä menneisyyteen ole paluuta. Mutta tieto on jäsenneltävä, siitä on koetettava löytää se olennaisin ydin, jonka varaan voi sitten omien halujensa, kykyjensä ja tarpeittensa mukaan rakentaa oman Kaiken käsikirjansa, oppaansa maailmaan. Tämä kirja on minun yritykseni tiivistää kaikki olennainen maailmasta ja ihmisestä, aineesta ja hengestä pariinsataan sivuun."

Olen tällä hetkellä varausjonossa numerolla 107. En tainnut olla ainut, joka päätti kerralla sivistää itsensä mm. kaiken suhteen. Tosin aloitin jonossa numerolla 119, joten aika pitkälle on jo tultu!





2 kommenttia:

  1. Olipas vissiin aikaa, kun olen viimeksi ehtiny lukea blogeja, kun tännekin oli kerennyt ilmestyä monta postausta!

    Blogissamme on sinulle haaste! :)

    VastaaPoista