sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Testivoittajaksi paljastui...

.... viljaisa puolukkapuuro!

Kuva: http://www.valio.fi/onni/
Muutaman viikon ajan ovat Valion Onni puurot nyt siis olleet testissä. Aiemmin kerroinkin mitä kautta puuroja pääsimme testaamaan. Harmiksemme alku oli vähän hankalaa johtuen poikasen sairasteluista, mutta niistä toivuttiin ja puuro alkoi maistua.

Testissä meillä oli kaikkia erimakuisia Onni-puuroja. Niitä tarjoiltiin niin aamulla kuin illallakin, taisi jokunen olla välipalanakin. Suurta plussaa näin äidin näkökulmasta noissa puuroissa oli oikeasti kätevä pakkaus jonka jopa saa auki. Varsinkin reissussa ollessa ei ne sakset tai muu teräase ole aina ihan hollilla, mutta noiden pakkausten kanssa ei ongelmia tullut, koska pakkauksen tosiaan sai auki ihan repimällä siitä kohdasta josta merkit neuvoivat avaamaan. Loistavaa! Yleensä kun olen tottunut repimään purkkeja hampailla ja kaikilla mahdollisilla aseilla, tuloksena yleensä kärsinyt purkki ja ympäriinsä levinnyt puuro.

Poikasen mielestä testiaika oli täynnä sekä iloisia että ei-niin-iloisia yllätyksiä. Herra "en tykkää puurosta jossa on möykkyjä (hiutaleita)" kieltäytyi syömästä omena-kaurapuuroa, joka on koostumukseltaan hieman karkeampaa kuin muut puurot. Se jätettiin siis suosiolla vähemmälle ja keskityttiin niihin herran suuhun sopiviin koostumuksiin eli kaikkiin jäljelle jääviin makuvaihtoehtoihin. Ja kuten otsikko kertoo, viljaisa puolukka sai suurimman suosion. Sitä poikanen söisi varmaan niin paljon kuin antaa. Pitihän sitä minunkin maistella, enkä yhtään ihmettele miksi tuolle pienemmälle perheenjäsenelle maistuu, se nimittäin oli hyvää! Maistui ihan oikealle puolukalle jopa. Eikä hienosta koostumuksestaan huolimatta ollut liian löysää tai vellimäistä, vaan ihan oikean puuron tuntuista.

Kaikki Onni-puurot ja vellit ovat vailla säilöntä- ja väriaineita, eikä niissä luonnollisestikaan ole suolaa. Maidottomissa on lisänä hedelmäsokeria, maitopohjaisissa lisättyä sokeria ei ole. Pakkauksissa on hyvin merkitty mitkä ovat maidottomia/gluteenittomia, mikä helpottaa valintoja kiireisellä kauppareissulla, kun ei tarvitse tihrustaa purkin kyljen pikkupränttejä, jos on tarvis löytää maidottomia tai viljattomia tuotteita.

Meidän kaapista taitaa jatkossakin löytyä hätävarana tuota puolukkapuuroa, ainakin jos poikanen saa päättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti